Autorské čtení v domě s pečovatelskou službou

1/11 2018

V Domě s pečovatelskou službou Astra bude 7. listopadu předčítat ze svých knih spisovatel Eduard Martin. Pořad Příběhy zvířecí i lidské, který začíná v 15.30 hodin, doprovodí spolek Neposedné tlapky, který se stará o opouštěná zvířata a na akci přivede některého ze svých svěřenců.

Autorské čtení v domě s pečovatelskou službou

Eduard Martin (vl. jm. Martin Petiška) je synem spisovatele Eduarda Petišky. Vystudoval dějiny a teorii divadla na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Píše verše (O cestách ke světlu, Srdečné pozdravy z Titanicu), povídky (Kočičí příběhy, Tajný život psů), divadelní hry (Lásky mocných, Obrazy z Napoleonova života), eseje (Heraldické eseje) i romány. Za svou práci získal řadu ocenění, např. cenu Franze Kafky, Tomáše Bati, Společnosti Sherlocka Holmese a Společnosti Agathy Christie, mezinárodní vyznamenání Paula Harrise Fellowa či medaili Marie Terezie, kterou přijal z rukou Otty Habsburského, aj.

Celkové náklady jeho knih přesáhly hranici několika set tisíc výtisků a byly přeloženy do několika jazyků. V současné době vycházejí také jako audioknihy a elektronicky v edici vybraných spisů Martina Petišky, z nichž jsou některá k dispozici zdarma ke stažení a patří k nejstahovanějším e-bookům.