Vánoční osvětlení se rozzáří už ve čtvrtek

28/11 2018

Svátečně osvětlené ulice a stromy jsou pravidelným symbolem blížících se Vánoc. Už ve čtvrtek 29. listopadu se rozsvítí i Poruba. Novinkou bude slavnostně nasvícené Alšovo náměstí.

Vánoční osvětlení se rozzáří už ve čtvrtek

Instalace světelných řetězů na Alšově náměstí. Foto: Martin Otipka

Alšovo náměstí je několik posledních let místem, kde stojí porubský vánoční strom a kde se koná vánoční jarmark. Tradice zůstane zachována i letos, novinkou ale bude slavnostní osvětlení náměstí. Nově bude ozdobeno šest kusů listnatých stromů. Světelné řetězy kolem větví stromů rozzáří celé náměstí a podtrhnou atmosféru vánočního jarmarku. Celkově na ozdobení těchto stromů bylo použito přes dva kilometry světelných řetězů.

Už tradičně se rozsvítí i výzdoba na veřejném osvětlení na Hlavní třídě a u Duhy (od ulice Průběžné po ulici Bedřicha Nikodema), kde je celkem téměř 140 ozdob. Chybět nebude ani oblíbený světelný oblouk, který bude stát na kruhovém objezdu na Hlavní třídě. V posledních letech se stal jedním ze symbolů Vánoc v Porubě. Ozdobeny budou také stromy na nejrůznějších místech obvodu – u Duhy, na náměstí Družby, u vozovny a u Oblouku. Veškerá vánoční výzdoba se rozsvítí 29. listopadu a lidi bude provázet až do 7. ledna.

Strom na Alšovo náměstí se přiveze v sobotu 1. prosince. Letos to bude jedle bělokorá. Další týden se bude zdobit a slavnostní rozsvícení a zároveň zahájení vánočního jarmarku se uskuteční v neděli 9. prosince.