Na Nový rok začne Tříkrálová sbírka

21/12 2018

Od 1. do 14. ledna 2019 budou do domácností přicházet Tři králové. Tradiční celorepubliková veřejná sbírka pořádaná Charitou Česká republika se bude konat už podevatenácté.

Na Nový rok začne Tříkrálová sbírka

„Tři králové budou s přáním štěstí, zdraví a pokoje do nového roku přinášet dary v podobě tříkrálových kalendářů a cukru jako poděkování přispěvatelům a podporu lidí v nouzi, ke kterým prostřednictvím poskytovaných sociálních a zdravotních služeb Charity Ostrava tato pomoc plyne,“ uvedl mluvčí Charity Ostrava Dalibor Kraut.

A kam budou příspěvky lidí směřovat? Charita z nich podpoří Mobilní hospic a  ošetřovatelskou službu sv. Kryštofa pro lidi v závěrečném stádiu života, služby terénní programy a sociální rehabilitace pro ženy a muže bez domova, obnovu a rozšíření vybavení v hospici sv. Lukáše nebo osoby se zdravotním postižením a vybavení chráněných dílen. Více informací o Tříkrálové sbírce najdete na www.ostrava.charita.cz.

V rámci Tříkrálové sbírky bude v pátek 4. ledna od 14 hodin na Alšově náměstí nabízen Tříkrálový punč a teplý čaj všem kolemjdoucím.