Komunitní dům pro seniory Dělnická: rekonstrukce začne na jaře

21/2 2019

Objekt bývalého klientského centra RPG na Dělnické ulici se promění v komunitní dům pro seniory.

Komunitní dům pro seniory Dělnická: rekonstrukce začne na jaře

Vizualiace: Atelier 38

„Obvod stárne, čtvrtina obyvatel Poruby je v seniorském věku, takže projekt reaguje právě na tento trend. Komunitní dům na Dělnické ulici rozšíří stávající nabídku bezbariérového nájemního bydlení pro seniory v Porubě. V objektu vznikne 23 dvoupokojových bytů určených pro manželské dvojice, respektive pro minimálně dvoučlenné domácnosti,“ uvedla místostarostka Petra Brodová.

Počítá se i s využitím přilehlých jednopodlažních objektů a kultivací celého prostoru. V areálu má vzniknout například tělocvična a kavárna, odpočinková zóna se zahradou nebo garáže pro rezidenty. Má zde být i služebna městské policie. „Věříme, že to bude mít pozitivní vliv na bezpečnost v dané oblasti, který budou příznivě vnímat jak obyvatelé domu, tak lidé z okolí,“ doplnila Petra Brodová.

Počítá se s celkovými náklady 93 milionů korun, z toho 44 milionů Kč má stát přestavba bytového domu. Rekonstrukce začne na jaře a hotovo by mělo být příští rok. Rekonstrukce přilehlých objektů a okolí se plánuje na léta 2020 a 2021.

S projektem se mohou zájemci seznámit do 13. března v malé pasáži Galerie Dukla.