Zajímá vás, jak bude vypadat komunitní dům pro seniory? Přijďte do Galerie Dukla

5/2 2019

V malé pasáži Galerie Dukla bude představen projekt komunitního domu pro seniory, který má vzniknout na Dělnické ulici. Výstava bude přístupná od 7. února do 13. března.

Zajímá vás, jak bude vypadat komunitní dům pro seniory? Přijďte do Galerie Dukla

V městském obvodu Poruba tvoří senioři početně velmi významnou skupinu obyvatel. Jedním z úkolů je tedy zajistit jim odpovídající a moderní bydlení s přístupnými sociálními službami. V současné době Poruba provozuje dva domy s pečovatelskou službou, a to na ulicích Průběžná a Ivana Sekaniny. Poptávka po tomto druhu bydlení je ale natolik vysoká, že se městský obvod rozhodl nabídku seniorského bydlení rozšířit.

K tomuto účelu zakoupil starší budovu na Dělnické ulici. Ta bude postupně přestavěna na bytový dům, který nabídne třiadvacet bytových jednotek. Rekonstrukci ale neprojde jen samotný dům. Počítá se i s využitím jednopodlažních přilehlých objektů, které budou sloužit jako kavárna nebo služebna městské policie. Dále v nich vzniknou garáže pro potřeby obyvatel domu a v atriu bude vybudována odpočinková zóna s parkovou úpravou.

Cílem projektu je zatraktivnit nejstarší lokalitu s činžovními domy v Porubě, která vznikla těsně po druhé světové válce. Místo má obrovský potenciál a právě dům pro seniory by měl být jedním z kroků, jak tuto lokalitu pozvednout. Služebna městské policie a průběžně budovaný kamerový systém by pak měli výrazným způsobem zvýšit bezpečnost v oblasti.

Jak by měl komunitní dům pro seniory na Dělnické ulici vypadat, si mohou zájemci prohlédnout od 7. února do 13. března v malé pasáži Galerie Dukla na Hlavní třídě.