Divadelní přehlídka skončila, navštívily ji stovky dětí

12/4 2019

Na šest set dětí z porubských mateřských a základních škol navštívilo 17. ročník krajské přehlídky činoherních souborů Dospělí dětem, která se 11. a 12. dubna konala v porubském Domě farnosti. Přehlídka nabídla představení souborů z Ostravy, Opavy a Dobroslavic.

Divadelní přehlídka skončila, navštívily ji stovky dětí

Z představení Zbojník všech zbojníků. Foto: Jana Janošcová

Na programu byla činoherní a loutková představení. Odborná porota ve složení Věra Vojtková, Ladislav Vrchovský a Miroslav Ondra udělila čestná uznání Divadelnímu souboru ŠTĚK za dramaturgický výběr předlohy pro inscenaci Pacienti paní Láryfáry a Divadlu Bez střechy za šermířské scény v inscenaci Zbojník všech zbojníků. Oceněni byli: Milan Šťastný za herecký výkon a hudbu v pohádce O sedmi ztracených tečkách, Milena Stoklasová za herecký výkon v příběhu Křesadlo, Petr Spurný za herecký výkon v inscenaci Zbojník všech zbojníků a Divadelní soubor ŠTĚK za výtvarné řešení v inscenaci Pacienti paní Láryfáry.

Krajskou přehlídku činoherních souborů Dospělí dětem uspořádala Divadelní společnost Jitřenka ve spolupráci s městským obvodem Poruba.