Začíná Amfifest – maraton kulturních akcí pod širým nebem

23/8 2019

Jaromír Nohavica, Ondřej Havelka, divadelní komedie nebo Bohemian Rhapsody. To je týdenní maraton divadel, koncertů a filmových večerů v porubském letním kině Amfi.

Začíná Amfifest – maraton kulturních akcí pod širým nebem

Ondřej Havelka v Porubě představí nový program. Foto: Akord & Poklad

Brány porubského letního kina se otevřely již před dvěma týdny, kdy zde proběhlo již několik filmových večerů. V sobotu 24. 8. zde však Jaromír Nohavica zahájí pásmo větších produkcí. Obdobně jako minulý rok byly vstupenky na jeho koncert během půldruhé hodiny vyprodány. Novinkou letos bylo zavedení celofestivalové permanentky Amfipasu. Jejich držitele chceme upozornit, že platí pouze na sobotní koncert, ne na ten přidaný v pondělí 26. 8. Návštěvníci by měli vzít na zřetel, že v sobotu bude v okolí Amfi omezená doprava – dojde k uzavření Hlavní třídy z důvodu konání cyklistického Memoriálu Jana Veselého. Návštěvníkům doporučujeme do Poruby dojet MHD.

Neděle 25.  8. bude patřit divadlu, a to konkrétně komedii Cavewoman - obhajoba jeskynní ženy, která se s vtipným nadhledem zamýšlí nad věčným soubojem obou pohlaví.

V úterý 27. 8. nastala změna. Z důvodu nemoci Simony Stašové není možné v plánovaném, ani žádném výhledovém termínu odehrát představení Drobečky z perníku. Proto do programu Amfifestu zařazujeme náhradní komedii Stvoření světa od Divadla Radka Brzobohatého, na které samozřejmě platí celofestivalové permanentky Amfipasy. Pokud se držitel permanentky rozhodne nepřijít, vstupné nevracíme. Přenosný Amfipas je možné půjčit nebo dát ho někomu z blízkých či známých. Samostatné vstupenky na Drobečky z perníku platí i pro toto náhradní představení. Možnosti vrácení těhto samostaných vstupenek jsou podrobněji popsány na našem webu www.dkpoklad.cz.

Ve středu 28. srpna se Amfi rozezní swingem v podání Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers. Přiveze zcela nový program Rapsodie v modrém pokoji, který je sestaven z písní Jaroslava Ježka a George Gershwina.

Závěr Amfifestu bude opět patřit filmovým večerům. Ve čtvrtek 29. 8. uvidíme novinku roku 2019 - Teroristku s Ivou Janžurovou a Martinem Hofmannem. V pátek 30. 8. zakončíme dětem prázdniny animovaným filmem. Namísto plánovaného animáku Zootropolis: Město zvířat budeme promítat Ferdinanda.  Celý Amfifest uzavřeme v sobotu 31. 8. oslavou rockové skupiny Queen - filmem Bohemian Rhapsody.

V den konání jednotlivých akcí budou vstupenky v prodeji přímo v Amfi, tedy kromě zcela vyprodaných obou koncertů Jaromíra Nohavici. Vstupenky nejsou na konkrétní číslovaná místa. Po odehrání 30 minut představení zaniká nárok na vrácení vstupného.

V blízkém okolí Amfi je omezená kapacita parkovacích míst. Proto doporučujeme přijít pěšky nebo využít MHD. Přístup do areálu Amfi je bezbariérový, avšak není zajištěn bezbariérový přístup k toaletám. 

V případě nepříznivého počasí se obě divadelní představení a koncert Melody Makers přesouvají do DK Akord v Zábřehu se začátkem ve 20 hodin. Veškeré změny a aktuality najdete na www.dkpoklad.cz i www.dk-akord.cz.