Zelená Porubě: hlasování začíná 11. listopadu

8/11 2019

 Zelená Porubě je projekt, ve kterém sami lidé nejen navrhují, ale i rozhodují o tom, do čeho bude Poruba napřesrok investovat. Ze čtrnácti podaných návrhů, které prošly formálním hodnocením, jich do hlasování postoupilo devět. Na realizaci těch, které uspějí v hlasování, vyčlenila porubská radnice částku dva miliony korun. O tom, který z nápadů bude zrealizován, lze hlasovat od 11. do 21. listopadu.

Zelená Porubě: hlasování začíná 11. listopadu

Ilustrační foto: Pavel Konečný

Nápady jsou letos rozděleny do dvou kategorií. Na realizaci „velkých“ akcí s rozpočtem nad sto tisíc korun je vyčleněno 1,7 milionu a na návrhy s menším rozpočtem 300 tisíc korun.

V každé kategorii budou mít hlasující dva kladné (pro akce, které se jim líbí a jejichž realizaci by si přáli) a jeden záporný hlas (pro ty, které nepovažují za přínosné).

Hlasovat budou moci všichni obyvatelé Poruby starší 15 let. Hlasování začne v pondělí 11. listopadu a poběží do 21. listopadu. Hlasovat lze buď vyplněním hlasovacího lístku v informačním centru na Hlavní třídě či v některé ze tří porubských poboček Knihovny města Ostravy (na ulicích L. Podéště, Opavské a Vietnamské) nebo elektronicky na www.zelenaporube.cz.

Jedná se o čtvrtý ročník projektu. V minulých letech díky participativnímu rozpočtu vzniklo například discgolfové hřiště, několik dětských hřišť ve dvorních částech domů, piknikové místo, bylo opraveno dopravní hřiště nebo bylo instalováno pítko na prostranství na Hlavní třídě, kde startují nebo mají cíl sportovní akce.