Sdílko akademie chce pomoci obchodníkům

2/3 2021

Majitelům malých obchodů, které jsou už týdny zavřené, chce pomoci Sdílko akademie – například radou, jak přesunout podnikání do virtuálního prostoru.

Sdílko akademie chce pomoci obchodníkům

Malí obchodníci s kamennými prodejnami jsou v současné době jednou z ekonomicky nejzasaženějších skupin. Hlavní roli v tom hraje, že obchody jsou zavřené a zákazníci v nich nemohou nakoupit. V mnoha případech se ale potvrzuje fakt, že nová doba si žádá nové přístupy. Právě proto vznikla Sdílko akademie – série pěti on-line seminářů s praktickými tipy, jak se této nové situaci přizpůsobit.

Iniciátorkou akademie je Kamila Smutná, které se Sdílkem spolupracuje už od jeho počátků. „Nápad přišel na podzim, když jsem se procházela po Hlavní třídě a viděla jsem diametrální rozdíly v tom, jak se obchody umí adaptovat na aktuální situaci. Některé dokázaly skvěle zareagovat, zalarmovaly své zákazníky přes sociální sítě, využily svou výlohu nebo si dokonce zřídily e-shop, aby mohly fungovat jako výdejní okénko. Řada z nich ale takto zareagovat nemohla, protože jim chybí technické znalosti a potřebují poradit, jak na to,” upřesnila.

„Sdílko akademie je velmi vítaným rozšířením našeho Sdílka. Je to jedna z možností, díky níž můžeme pomoci živnostníkům, kteří jsou teď v obtížné situaci,“ doplnila organizátorku starostka Lucie Baránková Vilamová.

Na přednáškách se obchodníci dozvědí tipy, jak na marketing, reklamu na facebooku a instagramu, zjistí, jaké jsou časté chyby při tvorbě e-shopů, jak na správný interiér prodejny nebo jak lze kreativně upravit výlohu obchodu. Semináře jsou zdarma – díky podpoře Velvyslanectví USA v České republice a městskému obvodu Poruba. Registrace na www.sdilkoporuba.cz/akademie.

Harmonogram

18. 3. 

Marketingové tipy pro malé obchodníky

1. 4. Reklama na facebooku a instagramu
15. 4. E-shop pro váš kamenný obchod
29. 4. Výloha jako výkladní skříň vašeho obchodu
13. 5.

Návrh a design interiéru obchodu. Jak na reklamní smog?

27. 5.  Závěrečné setkání s účastníky akademie