Na Hlavní třídě budou závodit i olympionici

26/8 2021

Závěr léta patří v Porubě již tradičně závodům v silniční cyklistice Memoriál Jana Veselého. Pořadatelem je Sdružení sportovních klubů Vítkovice.

Na Hlavní třídě budou závodit i olympionici

Memoriál Jana Veselého. Foto: Jiří Birke

Už poosmnácté se 28. srpna pojede na Hlavní třídě tradiční cyklistický Memoriál Jana Veselého. Ani tentokrát nebudou ve startovním poli scházet opravdu zajímavá jména. Největšími hvězdami budou čeští olympionici Michaelové Kukrle a Schlegel z nejlepšího českého týmu Elkov-Kasper Czech Cycling Team. Aktuální držitel dresu mistra České republiky Michael Kukrle byl většinu olympijského závodu v úniku a nakonec skončil šestatřicátý. V časovce pak své umístění ještě o deset míst vylepšil. Michaela Schlegla bohužel do závodů nepustil pozitivní koronavirový test. Oba budou patřit k favoritům závodu, který startuje v 17 hodin. Cyklisty čeká 60 okruhů o celkové délce 98,4 kilometrů.

Ale nepůjde jen o závody dospělých. Na kolech se představí všechny věkové kategorie a první závody odstartují už v 10 hodin. Startovat bude více než třicet klubů, které jsou líhní mladých talentů silniční cyklistiky.

Pro diváky bude zajímavý souboj v kategoriích juniorů, kde proběhne bitva mezi trojicí aktuálně nejrychlejších cyklistických es a o vítězství by se měli poprat Štěpán Široký z TJ Favorit Brno, Matyáš Koblížek z TUFO Pardus Prostějov a Daniel Mráz z MAPEI Merida Kaňkovský. Na paty jim budou šlapat především borci ze stájí ČEZ Tábor, Cycling Academy, Dukla Praha a TJ Kovo Praha.

Zajímavé ale budou i další kategorie. Například mezi staršími žáky se čeká především souboj Lukáše Rašky a Matěje Pitíka z MAPEI Merida Kaňkovský. Celkově se v mládežnických kategoriích a závodu žen představí více než 150 závodníků.

Pobavit se ale mohou přijít i ti, kteří cyklistice neholdují. Připraveno bude občerstvení i zábavné atrakce pro děti. Malí účastníci akce se mohou těšit na skákací hrad, šest herních stanovišť a v čase od 14 do 16 hodin rovněž na malování na obličej.