Poklad nabízí seniorům vzdělávání, informace i zábavu

27/8 2021

Své místo v nově zrekonstruovaném Pokladu najdou i starší generace, čeká tam na ně již zprovozněné Seniorinfo, Seniorská akademie a Seniorský klub.

Poklad nabízí seniorům vzdělávání, informace i zábavu

Dům kultury Poklad. Foto: Jiří Birke

Přátelské posezení v nově zrekonstruovaném prostoru nabízí Seniorinfo, k tomu výběr zájmových kroužků a dalšího vzdělávání, informace o aktivitách senior klubů s provázáním na kulturní akce i možnost využít internetové připojení. Pomůže také s poradenstvím při komunikaci s různými typy úřadů případně s právními a sociálními službami. Otevřeno je v úterý od 9 do 12 hodin a ve čtvrtek od 14 do 17 hodin. Ke komunikaci lze využít telefonní číslo 555 131 131 nebo mailovou adresu seniorinfo@dkpoklad.cz.

Zájemcům od 55 let je určena Seniorská akademie -  program celoživotního neprofesně orientovaného vzdělávání začne už 23. září. Senioři budou na hodinách cvičit svou paměť, věnovat se rychlému vývoji v oblasti technologií nebo například společenským změnám s tím, že si předměty k studiu sami vyberou. Výuka bude probíhat každý sudý čtvrtek od 14 hodin. Studium bude zakončeno předáním diplomu a certifikátu na slavnostní promoci. Cena akademie je 1690 korun za semestr, senioři s trvalým pobytem v městském obvodu Poruba získávají 50% slevu díky podpoře porubské radnice. Zájemci se mohou přihlásit do 10. září nejen osobně v pokladně Pokladu, ale také prostřednictvím formuláře na https://bit.ly/3CbGDv3.

„Sešli jsme se se zástupci seniorských organizací města, kraje i přímo z Poruby a diskutovali o jejich přáních a potřebách. Přáli si hlavně stabilní pořad s tancem a zábavou, který by se konal v odpoledních hodinách a byl určen speciálně pro ně. Zařadili jsme ho do programu a na základě diskuze budeme pro seniory organizovat také turnaj ve hře Člověče, nezlob se, kterou mají v oblibě všechny generace. Těšíme se na to,“ uvedl produkční Pokladu Zdeněk Kačor, který má na starosti právě program pro seniory.

Senior klub se bude konat každou druhou středu v měsíci. Nabídne přednášky, workshopy i tolik žádaný tanec. První akce je naplánována na 8. září od 15 hodin na Malé scéně. Zájemci se mohou setkat s regionální spisovatelkou a básnířkou Janou Schlossarkovou, která sepsala nejen regionální kuchařky, ale také příběhy, které celý svůj život shromažďovala. Senior klub je přístupný všem a je zdarma, kvůli kapacitě sálu by ale zájemci měli sledovat webové stránky a včas si rezervovat místo na pokladně Pokladu (osobně nebo telefonicky na 555 131 111 nebo prostřednictvím info@dkpoklad.cz).

„Na příští měsíc připravujeme vystoupení s písničkami a áriemi ze známých oper a operet. A dále seniorům v klubu nabídneme zajímavé besedy a přednášky, které budou zaměřeny například na bezpečnost, připomeneme si, jak se bránit proti šmejdům, nebo na netradiční využití virtuální reality a podobně,“ doplnil Zdeněk Kačor.

Informace o nabídce Pokladu jsou zveřejněny na webových stránkách www.dkpoklad.cz, FB profilu @dkpoklad a Instagramu #dkpoklad.cz. Novinky pravidelně přináší také newsletter, k jeho odběru se lze přihlásit na www.dkpoklad.cz.