Za 350 porcí guláše se vybralo 21 tisíc korun

27/9 2021

Už jste někdy mohli být u stříhání ovcí uprostřed města? A už jste někdy jezdili na lodi po Zámeckém rybníku? A navštívili pracovnu paní starostky? A fotili se s vodníkem? A mohli jste vyzkoušet šest kotlíkových gulášů, běhat na podpatcích nebo hodnotit nejlepší buchtu? To všechno jste mohli prožít během jediného dne, pokud jste se vydali na akci Zažít Porubu jinak, která letos byla spojena s Dnem parku a dnem otevřených dveří na radnici.

Za 350 porcí guláše se vybralo 21 tisíc korun

Díky gulášům se vybralo 21 tisíc korun pro sbírku Srdce pro Porubu. Foto: Jiří Birke

Přehlídka sousedského života představila řadu organizací, institucí, komunit a spolků, které v Porubě působí. Ty pak pro návštěvníky, kteří se rozhodli strávit slunečnou první podzimní sobotu venku, připravily nespočet nejrůznějších aktivit a ukázek své činnosti. Na radnici si zájemci mohli prohlédnout panely představující historii tohoto objektu nebo v Galerii na schodech výstavu výstavu fotografií 1. a 2. obvodu Poruby z 50. a 60. let 20. století. Komentovaná prohlídka pokračující přes obřadní síň, kde se mohli zájemci seznámit s prací matriky, končila v pracovně starostky Lucie Baránkové Vilamové. Před radnicí měly ve stánku tvůrčí dílnu, kde předváděly umění aranžování suchých vazeb, zahradnice ÚMOb Poruba a parkoval tam legendární prachožrout Jeff.
Sousedská slavnost Zažít Porubu jinak však nebyla jen o zábavě, ale i o pomoci Adélce (její příběh můžete zhlédnout na www.facebook.com/moporuba) ve sbírce Srdce pro Porubu. Pomoci jste mohli několika způsoby. Někteří z vás přispěli do kasičky infocentra, další třeba tím, že si zakoupili některý ze soutěžních gulášů. A za 350 porcí guláše se vybralo neuvěřitelných 21 tisíc korun. Další peníze do sbírky dodá aukce fotografií Tomáše Břeského, které byly vystaveny v atriu zámku. Aukce se uskuteční na přelomu listopadu a prosince, takže pokud si chcete nadělit krásný vánoční dárek s charitativní přidanou hodnotou, můžete se zapojit.

Spolupořadateli akce byly Komunitní centrum Makovice, spolek Swanky a Zámek Poruba. 

 

logo MSKProjekt Podpora místní Agendy 21 – udržitelný a komunitní život v Porubě byl podpořen z rozpočtu MSK v rámci dotačního programu Podpora dobrovolných aktivit v oblasti udržitelného rozvoje a místní Agendy 21.