Zveme vás na druhý ročník přehlídky Tvoje škola je hned za rohem

13/9 2021

V Porubě působí dvanáct středních škol. Nabízejí širokou škálu studijních oborů, které uspokojí velkou část deváťáků. Ti pak nemusejí složitě dojíždět do škol v jiných částech města a ztrácet drahocenný čas.

Zveme vás na druhý ročník přehlídky Tvoje škola je hned za rohem

Vloni na podzim se konal první ročník přehlídky středních škol, které sídlí v Porubě – a byl velmi úspěšný. Žákům závěrečných ročníků základní školy nabízí souhrn možností, kde pokračovat ve studiu. „Každý, kdo chce mít přehled o  stavu a  nabídce středního školství v  našem obvodu, se může těšit na 21. září, kdy se uskuteční přehlídka Tvoje škola jen hned za rohem. V  loňském roce se velice vydařila,“ uvedl místostarosta Martin Tomášek. Snahou je dosáhnout lepší informovanosti jak mezi žáky, tak mezi jejich rodiči. Školy se totiž stále přizpůsobují potřebám společnosti, nabízejí nové obory a zvyšují svou kvalitu. Na přehlídce se vedle sebe budou prezentovat školy státní i  soukromé, odborné školy i gymnázia, a bude tak snazší si mezi nimi najít tu svou. Přehlídka se bude konat od 8 hodin v aule VŠB-TU Ostrava. Dopoledne ji navštíví žáci devátých tříd pod vedením školních kariérových poradců, od 15 hodin bude přístupná rodičům a veřejnosti. Získanou představu si školáci budou moci upřesnit na dnech otevřených dveří jednotlivých škol, které se, pokud to epidemická situace dovolí, budou konat na podzim a v zimě.

Novinkou pro letošní rok je zapojení Moravskoslezského paktu zaměstnanosti. Díky tomu budou mít žáci přímo na místě možnost individuální konzultace s profesionálním kariérovým poradcem a psychologem k tématům výběru školy, dalšího studia, možností uplatnění v oboru a dalším otázkám volby kariéry.

Partnery projektu jsou Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava a Moravskoslezský pakt zaměstnanosti.