Radniční galerie představí snímky Ilha da Madeira

1/4 2022

V pondělí 4. dubna bude v Galerii na schodech porubské radnice zahájena výstava fotografií Iva Sloniowského s názvem Madeira – perla Atlantiku. Snímky portugalského ostrova, kterému se říká ostrov věčného jara, budou k vidění do 12. května.

Radniční galerie představí snímky Ilha da Madeira

Ivo „Zoubek“ Sloniowski je ostravský rodák, nadšený tramp a fotograf. Focení se věnuje od roku 1986 a zaměřuje se především na hory. Miluje ale i východy a západy slunce a tajemnou mlhu. Rád také fotí vodu a hraje si s dlouhými časy.
K jeho dalším koníčkům patří plastikové modelářství. Staví zejména těžká děla a válečné lodě. Před několika lety se také nechal unést kouzlem plachetnic. Maluje na dřevo, zejména krajinky a zajímá se o fortifikační stavitelství (forty, festy, tvrze) 19. a 20. století.
V Galerii na schodech ale nebude vystavovat snímky svých oblíbených hor. Zaměřil se na ostrov Madeira, který je považován za perlu Atlantiku. Vernisáž se uskuteční 4. dubna 2022 v 17 hodin v obřadní síni porubské radnice a k zahájení výstavy zahraje i Petr Džetro Ritzka. Výstava potrvá do 12. května 2022.