V neděli 15. května začínají Dny Fajne rodiny

12/5 2022

Letošní ročník Dní Fajne rodiny startuje v neděli 15. května, kdy se slaví Světový den rodiny. Více než stovku prorodinných akcí a aktivit zahájí rodinná cyklo vyjížďka „Do sedel“, ukončí ji pak festival Tátafest 19. června.

V neděli 15. května začínají Dny Fajne rodiny

Dny Fajne rodiny znovu propojí organizátory z řad neziskových organizací, spolků, městských organizací, městských obvodů, zájmových sdružení, pro které je rodina důležitou cílovou skupinou. K myšlence se letos připojilo přes 50 organizací, neziskovek a spolků, kulturních institucí, městských společností i soukromých pořadatelů, kteří přinesou celkem 125 možností, jak si s rodinou užít společný čas. Ať už to jsou tradiční akce, jako je Ostravský kompot, Muzejní noc, Freedom Fest, Rozmarné slavnosti řeky Ostravice nebo Tátafest, tak i komornější aktivity v oblíbencích rodinných centrech, knihovnách či muzeích – od nejrůznějších interaktivních programů, přes tvořivé dílny, společné hraní, opékání v přírodě, pohádková představení až po komunitně zaměřené aktivity k posílení mezigeneračního soužití.

Speciální interaktivní programy pro rodiny s dětmi čekají na své návštěvníky např. v Dolní oblasti Vítkovice, ZOO, OZO, Galerii výtvarného umění nebo střediscích volného času. Aktivní rodiny si určitě nenechají ujít swingové tančírny, sportovní závody či různá zábavná soutěžení např. při příležitosti Dne dětí. Většina akcí je se symbolickým resp. dobrovolným vstupným nebo zcela zdarma. Zvýhodněné vstupné na rodinná představení nabídne např. Planetárium a Národní divadlo moravskoslezské.

Akce nezapomíná ani na rodiny v situacích, kdy potřebují podat pomocnou ruku. Při dnech otevřených dveří a osvětových akcích přiblíží svou nabídku vybrané spolky poskytující služby v této oblasti – od rodinného poradenství, sociálně-aktivizačních služeb, různých preventivních programů, po informace k náhradní rodinné péči a podpoře rodin pečujících o své hendikepované členy.

Pro návštěvníky je připravena soutěž o hodnotné ceny. Přehled akcí a detailnější informace k nim naleznete v  kalendáři ZDE. Postupně budou také představovány na facebooku fajnarodina.

Zdroj: https://fajnarodina.cz/