Den zdraví bude na Hlavní třídě

14/9 2022

Na prostranství u kruhového objezdu na Hlavní třídě se bude 21. září konat Den zdraví. Program je připraven od 10 do 18 hodin.

Den zdraví bude na Hlavní třídě

Návštěvníci se mohou těšit na tradiční vystoupení kapely porubských traumatologů Trauma Band a na spoustu rozhovorů na témata spojená se zdravím.

Akce se zúčastní například Krevní centrum Fakultní nemocnice Ostrava (FNO), Interní klinika FNO, Lékařská fakulta Ostravské univerzity, Avon či Spolek canisterapeutů Podané ruce. Venkovská škola Bludička přijede s oslíkem Kájou a seznámí přítomné s asinoterapií, Království bylinek poradí, jak nám může příroda pomoci při různých potížích, oddělení sociálních věcí ÚMOb Poruba nabídne poradenství pro seniory, zdravotně postižené a jejich rodinné příslušníky – půjde o rady, jaké služby mohou využít, na jaké dávky a příspěvky by mohli mít nárok, případně jaké jsou možnosti v případě řešení nepříznivé životní situace spojené nejen s nemocí.

Vystaveny budou ukázky háčkovaných, pletených a šitých hraček pro nemocné děti a pletené ponožky pro nedonošená miminka, které pracovnice oddělení vyrábějí ve svém volném čase. Představí se také Fyziomedis-rehabilitace, která poskytuje masáže a poradenství, Nadační fond Kulíšek, Nadační fond FNO, Pojišťovna RBP, Státní zdravotní ústav a záchranáři se sanitkou.

Akci připravil městský obvod ve spolupráci s Moravskoslezským krajem.