Změna v poskytování lékařské pohotovostní služby v Ostravě od 1. 1. 2023

28/12 2022

Od 1. ledna 2023 začne v Ostravě platit změna v systému poskytování lékařské pohotovostní služby. Městská nemocnice Ostrava (MNO) bude ošetřovat už jen dospělé pacienty, pohotovost pro děti a dorost bude fungovat ve Fakultní nemocnici Ostrava (FNO). V zubní pohotovosti se pro pacienty ani v novém roce nic nemění, nadále ji bude zajišťovat AJNA dental clinic.

Změna v poskytování lékařské pohotovostní služby v Ostravě od 1. 1. 2023

Lékařská pohotovostní služba pro děti a dorost (do dosažení 18 let věku) bude působit v budově polikliniky FNO na ulici 17. listopadu, a to v pracovní dny od 16 do 22 hodin, o víkendech a svátcích od 8 do 22 hodin. Akutní stavy po 22. hodině ošetří na svých dětských odděleních buď fakultní nemocnice, Městská nemocnice Ostrava anebo Nemocnice AGEL ve Vítkovicích.

Lékařskou pohotovostní službu pro dospělé zajistí Městská nemocnice Ostrava na Varenské ulici ve všední dny od 17 do 22 hodin, o víkendech a ve svátečních dnech od 8 do 20 hodin.

Zubní pohotovost bude nadále zajišťovat AJNA dental clinic v areálu společnosti Ridera Sport na Závodní ulici ve Vítkovicích. V provozu je od 18 do 6 hodin. O víkendu bude otevřena nepřetržitě. 

Pohotovostní služby by měly navazovat na ordinační hodiny praktických a dětských lékařů i stomatologů. Pokud bude třeba, mohou se nechat pacienti ošetřit i na příslušném pracovišti ve všech těchto nemocnicích, kde slouží lékaři 24 hodin denně.