6.5.2008 – Parkování pro návštěvníky nemocnice

O parkovací místa v Porubě je velká nouze. Porubský úřad proto požádal rektorát Vysoké školy báňské-Technické univerzity Ostrava o pomoc při řešení problému nedostatku parkovacích míst u fakultní nemocnice. Parkoviště u nové auly VŠB-TU Ostrava tak budou moci využívat i návštěvníci nemocnice.

„V návštěvních hodinách nemocnice a zejména o víkendech dochází k přeplnění parkoviště v areálu nemocnice a jejím nejbližším okolí,“ řekl porubský místostarosta Petr Mihálik. „Vzhledem k tomu, že nově vybudované parkoviště u auly VŠB není vždy zcela kapacitně vytíženo, obrátili jsme se na rektora Tomáše Čermáka, zda by VŠB umožnila v rámci dlouhodobé spolupráce s obvodem parkování také návštěvníkům fakultní nemocnice. Lidé by zde mohli parkovat o víkendech, pokud by právě neprobíhaly plánované akce VŠB,“ dodal místostarosta.

Rektorát s návrhem porubské radnice souhlasil s podmínkou, že k vyprázdnění parkoviště dojde vždy do půlnoci. Parkování pro návštěvníky fakultní nemocnice bude veřejnosti zpřístupněno v nejbližší době. Parkoviště u auly VŠB je nestřežené a bez poplatku.