16.6.2008 – Porubské utkání generací

Rozdílné generace změřily své síly v prvním ročníku Senior-junior olympiády, která se konala v zahradě Domu s pečovatelskou službou (DPS) Astra na ulici I. Sekaniny v Porubě. Ve dvoučlenných družstvech, tvořenými vždy seniorem a juniorem, činil největší věkový rozdíl 73 let!

16.6.2008 – Porubské utkání generací

Olympiády se zúčastnilo 15 seniorů a 25 dětí ze druhé A třídy Základní školy Porubská 832. Netradiční akci pořádala pod záštitou městského obvodu Poruba Základní škola Porubská 832 ve spolupráci s Centrem sociálních služeb Poruba.

Soutěžní družstva se utkala v několika sportovních disciplínách, mimo jiné v házení kroužky na kříž, ve slalomu s florbalovou hokejkou a míčkem nebo v hodu létajícím talířem. Kromě tělesné zdatnosti však závodníci museli prokázat také svůj um ve skládání puzzle obrázků na čas. Rozhodčími, kteří bděli nad regulerností soutěže, se stali senioři z DPS Astra.

„Nejlepší bude házení míčku na gumě a slalom,“ těšila se před olympiádou Jana Nováková ze 2. A. Senioři se zase před utkáním shodli na tom, že příjemné jsou všechny discipliny. Přiznali, že pořád cvičí rádi, i když nesportují tolik, jako kdysi. Vedoucí družstva seniorů osmdesátiletá Lidvina Budníková s úsměvem dodala: „Sport přináší člověku do života elán. A s dětmi budeme soutěžit moc rádi.“

Zasloužené první místo nakonec vybojovala smíšená dvojice – seniorka Běta Kozubová a Lukáš Martiňák ze 2. A. Vítězové obdrželi pohár, medaili a památeční plaketu. Po skončení olympiády ještě děti nakreslily všem seniorům pastelkami obrázky. „Jsme rádi, že se první ročník Senior-junior olympiády vydařil. Doufám, že se z této akce stane hezká tradice,“ uzavřela první ročník netradičního klání generací ředitelka Centra sociálních služeb Poruba Jiřina Foldynová.