16.6.2008 – Vzali se v pátek třináctého

Pryč s pověrčivostí! Vendula Juříčková (31) a David Červený (35) se rozhodli, že pátek třináctého je ten pravý den, kdy si na radnici v Porubě řeknou své ano. Snoubence oddal porubský starosta Miroslav Novák.

16.6.2008 – Vzali se v pátek třináctého

Výjimečné datum vybral ženich David Červený: „Prostě se mi pátek třináctého zdál dobrým dnem pro vstup do manželství,“ konstatoval. „Mě to vůbec nepřišlo divné,“ přiznala novomanželka Vendula. „Žijeme spolu už 11 let a chtěli jsme prostě něco zvláštního.“ Za družičku šla manželskému páru jejich šestiletá dcera Adélka. „Nakreslila jsem mamce a taťkovi ke svatbě obrázek a byl na něm domeček,“ pochlubila se.

Stvrdit manželství svým kamarádům v nezvyklý den se nebál ani svědek Martin Koutný. „Když jsem se ženil já, za svědka mi šel právě David a naše manželství vydrželo. Ostatně, já jsem si uvědomil až dneska, že je právě pátek třináctého. A přijde mi to naprosto perfektní,“ konstatoval.

 

V loňském roce v Porubě uzavřelo sňatek 300 párů. Velký zájem o vstup do manželství vyvolalo datum 7. 7. 2007. V tento den si v Porubě řeklo ano celkem dvanáct manželských párů. Dva páry se rozhodli pro svatbu 29. února. Letos bylo v Porubě oddáno 40 manželství.