19.6.2008 – Na Hlavní třídě byly vysázeny letničky

Porubská Hlavní třída je svými parametry srovnatelná s jinými bulváry Evropy. V předcházejících dvou letech prošla celkovou regenerací, v těchto dnech studenti Střední zahradnické školy v Mariánských Horách dokončili každoroční výsadbu letniček.

19.6.2008 – Na Hlavní třídě byly vysázeny letničky

Část výsadby záhonů Hlavní třídy tvoří záhony trvalek (levandule, kontryhel, brčál) a letniček (aksamitník, šalvěj). Barvy vysazených květin jsou střídány podél celé osy Hlavní třídy tak, aby každé odpočívadlo mělo své barevné ladění.

Do péče o údržbu zeleně Hlavní třídy Poruba investuje, kromě kosení trávníků, ročně zhruba 200 tisíc korun.

„Plocha vysazených záhonů na Hlavní třídě, která je dlouhá 1,6 kilometrů, činí 1420 metrů čtverečních,“ upřesnil porubský místostarosta Petr Mihálik. „Pracovní četa porubského úřadu provedla odplevelení středního pásu Hlavní třídy, údržba nyní bude pokračovat dočišťováním ploch, plením, postřiky, zaléváním a doplňováním mulčovací kůry,“ dodal místostarosta.

Podél celé trasy porubského bulváru bylo loni instalováno 88 laviček a 30 kovových stojanů na kola. „Cílem bylo především zpříjemnění pěší zóny Hlavní třídy a vytvoření co nejlepšího prostředí pro relaxaci a procházky,“ vysvětlil porubský starosta Miroslav Novák.

Do konce tohoto roku by měl městský obvod Poruba uzavřít dlouhodobější smlouvu, která bude spočívat v komplexní péči o zeleň na Hlavní třídě a prostory Alšova náměstí a okolí restaurace Florida.