26.6.2008 – Den otevřených dveří

Pro školáky 2. a 3. tříd základních škol z Poruby, Polanky nad Odrou, Dolní Lhoty a Krásného Pole připravilo Obvodního oddělení PČR na Dělnické ulici v Porubě Den otevřených dveří.

26.6.2008 – Den otevřených dveří

Sto deset dětí se v rámci akce seznámilo s provozem porubského oddělení, prohlédlo si služební auta, motocykl a vodní dělo a pobavily se ukázkami práce s policejními psy. „Chtěli jsme dětem zpříjemnit den, ale také jim předat informace, jak trávit volný čas a předcházet všem možným rizikům,“ vysvětlil npor. Aleš Gebek, vedoucí obvodního oddělení PČR v Porubě. „Nejlepší byla motorka a taky policejní psi. Práce policisty se mi líbí, protože to je chlapské povolání,“ zhodnotil program Honzík Pavol z Poruby.

Obvodní oddělení PČR Ostrava-Poruba 1 chystá zábavné a preventivní akce pro děti a mládež pravidelně. Připojilo se také k celorepublikovému projektu Ajaxův zápisník, kdy se děti nenásilnou formou, odpovídající jejich věku, seznamují se zásadami bezpečného chování a dovídají se o patologických jevech, které je mohou ohrozit.