9.6.2008 – V Porubě byla otevřena nová sportovní hřiště

Na místě původních, dnes již nevyhovujících hřišť v areálech základních škol K. Pokorného 1382 a A. Hrdličky 1638 v Ostravě-Porubě, vyrostla nová moderní hřiště. V rámci projektu Nadace ČEZ Oranžová hřiště se městskému obvodu Poruba podařilo získat pro každé hřiště příspěvek ve výši jednoho milionu korun. Realizace si vyžádala více než devět milionů korun.

9.6.2008 – V Porubě byla otevřena nová sportovní hřiště

„Finanční dokrytí do výše konečné částky bylo poskytnuto z investičních prostředků statutárního města Ostravy. Nová hřiště u základních škol K. Pokorného a A. Hrdličky budou využívat nejen žáci, v odpoledních hodinách budou hřiště přístupná také veřejnosti,“ sdělil porubský starosta Miroslav Novák.

Umístění v areálech základních škol bylo vybráno úmyslně. Dřívější výstavba hřišť v prostorách sídlištních celků se neosvědčila, neboť anonymní prostředí přitahuje vandaly. Jejich řádění by mělo omezit oplocení nových hřišť, která budou pod dohledem správce a v noci uzamykatelná.

„Hřiště budou využívat také děti ze školní družiny, pro které nakoupíme různé sportovní náčiní,“ upřesnila ředitelka ZŠ A. Hrdličky Hana Kazimirská. Slavnostnímu otevření hřiště u ZŠ A. Hrdličky přihlížela také účastnice Zlaté tretry 2008, kanadská výškařka Nicole W. Forrester. Zhlédla i fotbalový turnaj mezi družstvy žáků ZŠ A. Hrdličky a Dětského domova Slezská Ostrava.

Nová sportovní hřiště o rozměrech 22 x 44 m s umělohmotným povrchem jsou určena pro tenis, basketbal, volejbal, házenou a malý fotbal. Kolem hřišť jsou namontovány lavičky, osvětlení a vybudovány přístupové komunikace.

V předcházejících dvou letech nechala porubská radnice zrekonstruovat pět multifunkčních hřišť za zhruba 16 600 000 korun.