9.7.2008 – Ve školách a školkách se o prázdninách pracuje

Jako každým rokem dochází v červenci a srpnu v porubském obvodu k opravě budov škol a školek, aby v září mohli školáci zasednout do nového.

„Na území Poruby se nachází 26 samostatných budov základních a mateřských škol, postavených v letech 1956 až 1977. K jejich opravám dochází postupně podle technického stavu a finančních prostředků,“ sdělil porubský starosta Miroslav Novák.

Letošní opravy základních a mateřských škol v Porubě si vyžádají částku ve výši zhruba 18 milionů korun. Akce jsou financovány z rozpočtu města, opravy v mateřských školách v ulicích Dvorní a V Zahradách hradí porubský obvod ze svého rozpočtu.

Prázdninové opravy se týkají čtyř základních a pěti mateřských škol. V základní škole Komenského a mateřské škole na ulici Čs. exilu dojde k zateplení střech, ve škole Ľ. Štúra a školce J. Skupy budou vyměněny výtahy ve školních kuchyních. Výměna oken a dveří proběhne v základních školách Porubská 831 a 832, ve školce na Skautské ulici bude provedena rekonstrukce elektroinstalace. Mateřskou školu V Zahradách čeká úprava kotelny a mateřinku na ulici Dvorní zase výměna rozvodů vody, odpadu a svítidel.

V loňském roce proběhla v Porubě o prázdninách komplexní rekonstrukce elektroinstalací hlavních traktů budov v základních školách Porubská 831 a Porubská 832 a v mateřské škole Žilinská. Rekonstrukcí prošly také nákladní výtahy ve školní družině základních škol Bulharská a K. Pokorného.