2.10.2008 – V porubském skateparku pomalu vznikají první graffiti

Před měsícem porubská radnice nabídla sprejerům k jejich tvorbě plochu v porubském skateparku u bývalé Základní školy na ulici K. Pokorného 1284. Writeři si zde mohou posprejovat zhruba 180 metrů čtverečních vnitřní stěny protihlukové bariéry a boční části překážek.

2.10.2008 – V porubském skateparku pomalu vznikají první graffiti

Porubský skatepark zatím navštívilo několik zájemců, kteří si park prohlédli, vyfotografovali a slíbili, že přijdou. Mezi ty, kteří už se do výzdoby pustili, patří i osmnáctiletý sprejer z Poruby, který si říká Hanys. „Plocha, kde můžeme legálně sprejovat mi přijde jako dobrý nápad, “ potvrdil Hanys. „Graffiti jsem už zkoušel doma u kamarádů, teď jsem rád, že je mohu vytvářet tady. Pokud budu mít čas a finance, posprejuju co největší plochu, “ dodal.

Porubská radnice se vyhrazením konkrétní plochy pro sprejery alespoň částečně snaží omezit škody, které sprejeři páchají na fasádách domů, výlohách nebo autobusových zastávkách.

Ke graffiti v porubském skateparku nepotřebují sprejeři souhlas radnice, musí však dodržet provozní řád. Na ploše určené pro jejich tvorbu je zakázáno vytvářet obrazy s rasovým či obdobným podtextem nebo vulgární obrazy.

Skatepark je ve všední dny veřejnosti volně přístupný od 15.00 do 19.00 hodin, o víkendu od 9.00 do 19.00 hodin. Na bezpečnost provozu dohlíží správce.