26.11.2008 – Na Budovatelské ulici se sázejí stromy

Na rekonstruované Budovatelské ulici probíhá náhradní výsadba za pokácené stromy. V průběhu listopadu zde bude vysazeno 19 habrů, 21 javorů a 6 myrobalánů. Stromy mají zatím výšku zhruba dva metry.

26.11.2008 – Na Budovatelské ulici se sázejí stromy

Úprava Budovatelské ulice je součástí projektu první komplexní rekonstrukce porubských ulic od dob výstavby I. porubského obvodu v 50. letech 20. století. Týká se pěti ulic – Alšovy, Budovatelské, M. Kopeckého, Čs. exilu a Urxovy.

Cílem celého projektu je zkvalitnění prostředí bydlení a zvýšení komfortu i bezpečnosti obyvatel. Projekt zahrnuje úpravu povrchu vozovek a chodníků, výstavbu nového veřejného osvětlení, vytvoření nových parkovacích míst, kácení zastaralé zeleně a výsadbu nové.

Jako první byla rekonstruovaná Alšova ulice, která byla dokončena začátkem května tohoto roku. Práce na Budovatelské ulici začaly letos v srpnu. Celková rekonstrukce Budovatelské ulice představuje výstavbu nového veřejného osvětlení, opravu parkovišť, chodníků a vozovky, ze 70 parkovacích míst vzroste počet na 150 stání. Rekonstrukce dalších porubských ulic proběhne podle přidělených finančních prostředků.