Pejskaři, nezapomeňte zaplatit za svého čtyřnohého přítele

2/3 2016

Městský obvod Poruba eviduje na svém území více než 4000 psů. Do 31. března by za ně jejich majitelé měli zaplatit tzv. místní poplatek ze psů.

Pejskaři, nezapomeňte zaplatit za svého čtyřnohého přítele

Ilustrační foto: Archiv ÚMOb Poruba

„Všem majitelům psů jsme zaslali poštovní poukázky, na kterých je uvedeno datum splatnosti i variabilní symbol nutný k řádnému zaúčtování. Povinnost zaplatit poplatek do konce března platí také pro ty, kteří z jakéhokoli důvodu poukázku neobdrželi. Potřebné informace získají na telefonním čísle 599 480 748,“ sdělil vedoucí odboru finančního a ekonomického porubského úřadu Petr Solanský.

V případech, kdy roční poplatková povinnost činí více než 1000 korun, je poplatek splatný ve dvou stejných splátkách, a to do 31. března a 30. září každého roku. Je však možné ho zaplatit i najednou. Částku lze uhradit hotově nebo platební kartou v pokladně Úřadu městského obvodu Poruba na Klimkovické ulici, zaslat poštovní poukázkou nebo bankovním převodem se správným variabilním symbolem na účet č. 19-1649335379/0800.

„Poplatek musí zaplatit i lidé, kteří si pořídili psa z útulku, a to do 15 dnů ode dne, kdy jsou zvířeti tři měsíce,“ připomněl Petr Solanský a dodal, že by chovatelé neměli zapomínat ani na zrušení poplatku. „Pokud majitelé psů změnili trvalý pobyt nebo jejich pes uhynul, zaběhl se nebo jej předali někomu jinému, měli by místní poplatek ze psů v patnáctidenní lhůtě zrušit. Jinak jim povinnost uhradit poplatek nekončí,“ upozornil Petr Solanský.

Všichni, kteří mají poplatek zaplacený, si mohou vyzvednout sadu sáčků po 380 ks na psí exkrementy. Obdrží je v kanceláři č. 212 v prvním patře Úřadu městského obvodu Poruba na Klimkovické ulici.

Všichni psi starší tří měsíců by měli být rovněž označeni čipem a jejich majitelé by se měli zapsat do registru chovatelů, který vede oddělení životního prostředí a vodního hospodářství porubské radnice. Bližší informace se zájemci dozvědí na tel. č. 599 480 622.

Místní poplatek ze psů
splatnost 31. 3. 2016
informace Jarmila Ministrová, tel. č. 599 480 748, e-mail jministrova@moporuba.cz
více zde
Čipování psů a evidence chovatelů psů
informace Ing. Petra Straubová, tel. č. 599 480 622, e-mail pstraubova@moporuba.cz
více zde