Porubu čekají dvě letní uzavírky

30/6 2022

Snížení letního provozu i letos využijí správci komunikací k opravám. Letos nás čekají dvě: modernizace tramvajové trati na Opavské a výstavba kruhového objezdu na Jilemnického náměstí.

Porubu čekají dvě letní uzavírky

Ilustrační foto: DPO

V Porubě vznikne nejdelší úsek nejmodernější tratě v Ostravě. Celkem 1 626 metrů tramvajové tratě v úseku mezi křižovatkami s ulicemi 17. listopadu a Martinovskou projde změnou a betonové pražce se štěrkem nahradí tráva. To zajistí Porubanům snížení hluku a vibrací. Z důvodů prací, které začínají 1. července a skončí 31. srpna, budou tramvaje končit na zastávce Třebovická a pokračovat do Martinova. Porubu budou obsluhovat výlukové autobusy.

Omezení se týkají i osobní dopravy. Omezený bude průjezd křižovatkami Opavská x Martinovská x Francouzská, Opavská x 17. listopadu a Opavská x Sokolovská, kde mimo MHD nebude možný průjezd mezi Sokolovskou a Porubskou. Průjezd po Opavské ulici bude sveden do jednoho jízdního pruhu, jízdní pruh přilehlý trati bude uzavřen. Podrobnosti najdou cestující na webu DPO či na našem webu.

Druhou významnou dopravní stavbou je výstavba kruhového objezdu na křižovatce ulic Francouzská x Jilemnického náměstí, kterou chystá město Ostrava. Úplná uzavírka místa bude opět od 1. července do 31. srpna. Více informací zde.