16.10.2007 – Porubští jubilanti se sešli v Kulturním centru

Zástupci porubské radnice v letošním roce popřáli k významnému životnímu jubileu 767 občanům bydlícím v Porubě. V loňském roce blahopřání a dárek obdrželo 920 jubilantů ve věku nad sedmdesát let.

jubilantiSlavnostní gratulace jubilantům se konají v Kulturním centru Poruba na Opavské ulici šestnáctkrát ročně. „V jeden den vždy probíhají dvě akce, na které je pozváno přibližně 300 jubilantů ve věku od 70 do 99 let. Ne všichni se však dostaví,“ sdělila matrikářka Monika Katschmarzová. Jubilanti, kteří jsou vždy zváni na své „kulaté a půlkulaté“ narozeniny, se zapíší do pamětní knihy. Kromě blahopřání a dárků je pro ně přichystán kulturní program Polanských písničkářů.
Posledního slavnostního obřadu se zúčastnila jubilantitaké jubilantka Berta Všetičková. „Moc děkuji za krásný keramický hrníček. Budu z něj pít zelený čaj, který pomáhá proti stresu,“ prozradila jubilantka, která je stále velmi aktivní. „Doučuji dálkově studující angličtinu a němčinu, zajímám se o politiku, ekologii a poslouchám vybrané pořady v rádiu. Jsem také už čtyřicet let abonentkou koncertů Janáčkovy filharmonie,“ shrnula svůj recept na životní optimismus Berta Všetičková.
Poruba má v současné době 2 618 občanů starších 80 let a tři jubilanty ve věku nad 100 let. Těm radnice k životnímu jubileu gratuluje individuálně.