04/2007

27.4.2007 – Stanovisko České inspekce životního prostředí ke kácení dřevin

Stanovisko České inspekce životního prostředí ke kácení dřevin v rámci projektu Rekonstrukce zpevněných ploch na I. porubském obvodu.

27.4.2007 – Starosta se poklonil památce padlých

U příležitosti 62. výročí osvobození republiky uctili porubští starousedlíci památku všech, kteří padli v boji. Pietní akt se odehrál u bludného balvanu, kytici u památníku položil i porubský starosta Miroslav Novák.

25.4.2007 – Poruba zahájila kosení trávy

Porubě bylo zahájeno kosení travních ploch, které mají rozhlohu přes 200 hektarů. Za roční pokosení trávy na jednom metru čtverečním zaplatí radnice zhruba čtyři koruny.

25.4.2007 – Odpověd starosty Miroslava Nováka na dopis Ivany Davidové

Odpovědi starosty na dotazy k rekonstrukci prvního porubského obvodu.

23.4.2007 – Studenti soutěžili v recitaci

V Kulturním centru Poruba na Opavské ulici se konal třináctý ročník recitační soutěže studentů středních škol Šavrdův pohár. Letos přišlo změřit své síly celkem čtyřicet recitátorů.

19.4.2007 – Oslavy Dne Země se vydařily

Davy dětí pod dohledem pedagogů zaplavily prostor u kruhového objezdu na porubské Hlavní třídě, kde se konaly oslavy Dne Země. Ostrava se připojila k celosvětové akci zaměřené na ochranu životního prostředí už pošestnácté.

16.4.2007 – Děti soutěžily v lovu ryb

Na Zámeckém rybníku v Ostravě-Porubě si v neděli 15. 4. dali sraz malí rybáři. Český rybářský svaz MO Ostrava uspořádal ve spolupráci s porubským úřadem a kroužkem Hastrman závody dětí do patnácti let v rybolovu.

4.4.2007 – Poruba přibrala posily na úklid v ulicích

S nástupem jarní sezony navýšil porubský obvod počet pracovních sil zajišťujících úklid veřejných prostranství. K deseti stabilním zaměstnancům přibylo dalších osmnáct z úřadu práce, obvod také zažádal o patnáctičlennou posilu z řad občanů vykonávajících alternativní tresty.

3.4.2007 – Areál Nad Porubkou začíná ožívat

V brownfieldu Nad Porubkou byla uvedena do dvouměsíčního zkušebního provozu multifunkční výrobní hala na výrobu kovových konstrukcí určených pro stavebnictví. Investorem i zhotovitelem novostavby je Bytostav Poruba a.s.