12.2.2008 – V Porubě se opravují chodníky a komunikace

Rekonstrukce ulic v porubském obvodu pokračuje. Obnovou v současné době prochází kromě ulice Alšovy i prostor u restaurace Koruna na Francouzské ulici.

12.2.2008 – V Porubě se opravují chodníky a komunikace

Předláždění chodníků i komunikace, oprava kanalizačního systému a instalace novéhomobiliáře na Francouzské ulici si vyžádá částku ve výši zhruba 6,7 milionů korun. Práce by měly být dokončeny v květnu letošního roku.

Některé vozovky a chodníky v porubském obvodu jsou díky stáří mnohdy ve špatnémtechnickém stavu. „Snažíme se postupně rekonstruovat komunikace především v místech,kde je největší pohyb obyvatel a stav chodníků a vozovek zde ohrožuje bezpečnost chodců,“ potvrdil porubský starosta Miroslav Novák.

V loňském roce v Porubě prošla rekonstrukcí chodníků a komunikací například uliceČkalovova a Španielova, předláždění chodníků proběhlo na ulicích Panelová a Stavební a v části ulice Komenského.

Letos je v porubském obvodu mimo jiné naplánována kompletní rekonstrukce ulicBudovatelské a Žilinské a prostoru kolem zastávky autobusu č. 58 na Průběžné ulici.