29.2.2008 – Poslední únorový den se v Porubě konaly dvě svatby

Do manželského svazku se 29. února 2008 rozhodly vstoupit na porubské radnici dva manželské páry. Sňatek v přestupném roce má pro ně, i přes varování některých numerologů, zvláštní kouzlo.

29.2.2008 – Poslední únorový den se v Porubě konaly dvě svatby

Prvním manželským párem, který poslední únorový den oddal porubský starosta Miroslav Novák, byli Veronika a Jiří Patykovi. „Chtěli jsme pro svůj svatební den vybrat nějaké zvláštní datum a napadl nás právě 29. únor. Numerologii nevěříme, takže jsme ani nezjišťovali, co nám toto datum předpovídá,“ řekla s úsměvem novomanželka Veronika. „Také jsme se dohodli, že výročí budeme každý rok slavit dva dny v kuse. Vždycky poslední únorový a první březnový den, ať si to pořádně užijeme,“ doplnila nevěsta.

Druhým manželským párem, který zvolil sňatek na porubské radnici 29. února, byli Romana a Bohumil Mihulovi, kteří při obřadu drželi v náručí svou dcerku Barborku. „Datum pro naši svatbu vybral manžel,“ sdělila po obřadu Romana Mihulová. „Tvrdí totiž, že naše manželství, uzavřené v tomto nezvyklém dni, bude rozhodně stát za to a bude šťastné! A navíc - mým šťastným číslem je devítka,“ dodala.

V loňském roce v Porubě uzavřelo sňatek 300 párů. Velký zájem o vstup do manželství vyvolalo magické datum 7. 7. 2007. V tento den si v Porubě řeklo ano celkem dvanáct manželských párů. Letos bylo na porubské radnici oddáno 14 párů.