10.7.2008 – Skatepark má nový kabát

Porubský skatepark v areálu bývalé Základní školy na ulici K. Pokorného 1284 prošel letos v červnu celkovou opravou za zhruba 600 tisíc korun hrazených z rozpočtu městského obvodu Poruba. „Omlazovací kúra“ zahrnovala výměnu pojezdových ploch a nájezdů překážek, vyztužení nejvíce namáhaných prvků, nátěr zařízení a vyzdění bočních ploch překážek.

10.7.2008 – Skatepark má nový kabát

„Na špatném technickém stavu skateparku se podepsalo nejen jeho intenzivní využívání, ale také vandalizmus. Pro další bezpečný provoz byla tato oprava nezbytná,“ uvedl porubský místostarosta Petr Mihálik.

Skatepark byl otevřen v roce 2003. Do výstavby areálu tehdy investoval městský obvod Poruba 2,5 milionu korun. Ve sportovním areálu o rozměrech 45 x 30 metrů je umístěno dvanáct překážek různého tvaru, velikosti, výšky a obtížnosti. Jsou konstruovány tak, že je celý skatepark vhodný pro začátečníky i pokročilé skateboardisty a bruslaře. Přes zimu je porubský skatepark uzavřen, sezona začíná podle klimatických podmínek. Letos zde mohli zájemci sportovat od dubna, červnové opravy probíhaly za omezeného provozu.

O prázdninách je skatepark otevřen denně od 9.00 do 12.00 hodin a od 13.00 do 19.00 hodin, v této provozní době je volně přístupný. Na bezpečnost provozu dohlíží správce.