20.8.2008 – Poruba získala granty na dvě multifunkční hřiště

Městskému obvodu Poruba se podařilo získat grant ve výši téměř 23 milionů korun z Finančních mechanizmů EHP Norska. Miliony z prostředků Norských fondů jsou určeny na projekty výstavby multifunkčních hřišť u základních škol Ukrajinská 1533 a Porubská 831 a 832.

20.8.2008 – Poruba získala granty na dvě multifunkční hřiště

„Cílem projektů je vytvořit a zkvalitnit podmínky pro aktivní využití volného času dětí a školní mládeže vybudováním a modernizací dvou sportovních víceúčelových hřišť v Porubě. Realizace projektu bude zahájena v průběhu příštího roku, přebudované sportovní areály by měly být hotovy v roce 2009,“ sdělil porubský starosta Miroslav Novák.

Předpokládaná cena realizace hřišť Porubská a Ukrajinská činí zhruba 32 milionů korun. „Grant z prostředků Norských fondů pokryje 85 procent oprávněných nákladů, zbytek dofinancuje městský obvod z vlastních zdrojů,“ upřesnil porubský místostarosta Petr Mihálik.

Stávající hřiště u škol Ukrajinská a Porubská budou v rámci projektu přebudována na moderní multifunkční sportovní areály s hřišti pro nohejbal, streetbal, tenis nebo minikopanou. Úpravy se dočkají také chodníky, tribuny, schodiště a oplocení.

V tomto roce prošla v Porubě rekonstrukcí dvě hřiště u základních škol K. Pokorného a A. Hrdličky. V rámci projektu Nadace ČEZ Oranžová hřiště se městskému obvodu Poruba podařilo získat pro každé hřiště příspěvek ve výši jednoho milionu korun. Realizace si vyžádala více než devět milionů korun, finanční dokrytí do výše konečné částky bylo poskytnuto z investičních prostředků statutárního města Ostravy.