8.8.2008 – Stavba Domu s pečovatelskou službou pokračuje

Výstavba pěti dvojdomků v areálu Domu s pečovatelskou službou (DPS) v Porubě na Průběžné ulici je v plném proudu. U dvou domků se dokončují fasády, vnitřní omítky a obklady, třetí dostává střechu, u zbývajících probíhá zdění obvodových stěn. Pokračují také hrubé terénní úpravy, výstavba chodníků a cesty uvnitř areálu. Součástí stavby je i dokončení nového zálivu autobusové zastávky před areálem DPS.

8.8.2008 – Stavba Domu s pečovatelskou službou pokračuje

Stavba Domu s pečovatelskou službou byla zahájena v říjnu 2006, předpokládaná cena díla byla stanovena zhruba na 200 milionů korun. Městský obvod Poruba obdržel na výstavbu dotaci ze Státního fondu rozvoje bydlení ve výši 44 milionů korun, zbytek pokryje ze svého rozpočtu.„Stavba Domu s pečovatelskou službou by mohla být hotova zhruba v březnu příštího roku,“ potvrdil porubský starosta Miroslav Novák.

Dům s pečovatelskou službou bude mít podobu samostatného areálu o rozloze stokrát čtyřicet metrů. Základ bude tvořit náměstíčko s dřevěným altánem a vysázenou zelení. Kolem náměstí je vybudováno pět samostatných dvojdomků s bezbariérovými přístupy, které poskytnou seniorům celkem 80 bytů. Domky budou propojeny se správní budovou zastřešeným chodníkem.