11.7.2007 – Senioři dovezli z Budapešti řadu medailí

Šestnáctičlenné družstvo seniorů z Poruby se zúčastnilo šestého ročníku Seniorolympiády v maďarské Budapešti. Osm mužů a osm žen se utkalo s družstvy Chorvatů, Slováků a Maďarů v pěti sportovních disciplínách (bowling, šipky, stolní tenis, plavání a tenis.)

Pořadatelem letošního ročníku byla samospráva 13. obvodu města Budapešti.
Maďarští pořadatelé zajistili seniorům kromě sportovních klání a kulturního programu i projížďku po 13. obvodu a historickém centru Budapešti. „Tři dny v Budapešti byly naprosto úžasné. Skvěle se o nás starali, prohlédli jsme si část Budapešti a zasportovali si,“ sdělila Silvia Spěváčková, která se účastnila všech předcházejících ročníků Seniorolympiád a letos vybojovala 1. místo ve stolním tenisu. „Ping-pong hraju od svých patnácti let. Jinak ale fandím v televizi úplně všem sportům,“ dodala Silvia Spěváčková.
Porubští senioři z Maďarska přivezli 3 zlaté, 2 stříbrné a 1 bronzovou medaili. Převzali také z rukou starosty 13. městského obvodu Budapešti poháry pro nejlepší mužstvo ve stolním tenise a třetí nejlepší mužstvo v bowlingu.
Pořadatelem dalšího ročníku Seniorolympiády bude po čtyřech letech městský obvod Poruba. „Obdivuji, jak jsou lidé v seniorském věku plni vitality, nadšení do sportu a do života. Já sám jsem byl po celodenním procházení po maďarských sportovištích unavený. Šel jsem brzy spát, zatímco se senioři skvěle bavili a dlouho do noci oslavovali svá vítězství,“ konstatoval porubský starosta Miroslav Novák.
Seniorolympiáda se poprvé konala v roce 2002 v Košicích, podruhé se senioři z Ostravy zúčastnili mezinárodní Olympiády v Budapešti. V roce 2004 hostila seniory Poruba, rok 2005 proběhlo setkání v chorvatském Osijeku a v roce 2006 v Košicích.