Navigace

6 x 6 (4. 3. – 18. 4. 2024)

27/2 2024

fotografie neformálního uskupení ostravských fotografů

6 x 6 (4. 3. – 18. 4. 2024)

Nezávislé sdružení fotografů z Ostravska a okolí známé pod názvem 6 × 6 představuje klasický formát snímků na filmu ve formátu 120 zvaném 6 x 6. To ovšem není jediná zajímavost této výstavy. Všechny fotografie jsou černobílé a zvětšené v temné komoře. Tento tradiční proces zdůrazňuje mistrovskou dovednost a lásku k detailu každého fotografa. Každý snímek je výsledkem pečlivé práce v temné komoře, což poskytuje zvláštní a autentický pohled na svět. Každá fotografie vypráví svůj vlastní příběh, ať už je to záběr města, krajiny nebo lidských příběhů. Skupina 6 6 nám přináší pohled do minulosti a zároveň nás vtahuje do současného vizuálního umění.

Precizní kompozice a jedinečné hry se světlem a stíny. Tato výstava je výsledkem vášně a talentu skupiny fotografů, kteří sdílejí lásku k tradičnímu způsobu fotografování.  


Skupina 6 × 6

Skupina 6 x 6 je nezávislé sdružení vášnivých fotografů z Ostravska a okolí, kteří sdílejí lásku k tradičnímu způsobu fotografování. Název skupiny odkazuje na klasický formát fotografie na filmu ve velikosti 6 x 6 cm, který je známý svou čtvercovou podobou.

Hlavním rysem skupiny je vážnost vůči klasické fotografii, zejména v oblasti černobílých snímků. Členové skupiny se zaměřují na zachycení krásy světa pomocí hry světla a stínu, což vytváří jedinečné a emotivní obrazy. Jednou z klíčových charakteristik skupiny 6 6 je také práce v temné komoře. Fotografové této skupiny přikládají velký význam ručnímu zpracování fotografií, používání chemikálií a vlastnoruční práci s obrazem. Každý snímek je pečlivě zvětšen v temné komoře, což přidává do jejich díla autenticitu a osobitost.

Skupina 6 x 6 představuje spojení tradice a moderního uměleckého vyjádření, kde klasické postupy spojené s černobílou fotografií vytvářejí unikátní prostor pro výraz a vizuální působení.

Tom Hudeček