Navigace

Ivo-Zoubek Sloniowski: Jizerské toulání (21. 8. – 21. 9. 2017)

31/7 2017

Do hor začal Ivo Sloniowski jezdit ve čtrnácti letech a s partou kamarádů projel všechna pohoří naší vlasti, kam tenkrát patřilo i Slovensko. Časem začal dojmy z těchto toulek zaznamenávat i na fotografický materiál. Po pádu železné opony začal navštěvovat i Alpy, Pyreneje a Dolomity. Nejraději ale jezdí stále do našich hor. Jeho „montagne fatale“ jsou Rychlebské a především Jizerské hory.

Ivo-Zoubek Sloniowski: Jizerské toulání (21. 8. – 21. 9. 2017)

Ivo Sloniowski se narodil 5. 3. 1964 v Ostravě-Vítkovicích. Po absolvování základní školy nastoupil do učení do Vítkovic, kde jako zámečník pracuje dodnes.

K jeho zájmům patří vedle focení stavba plastikových modelů, především lodí a bojové techniky, maluje na dřevo – především krajinky – a zajímá se o fortifikační stavitelství (např. o hradby, pevnosti apod.).

Jeho osudovým koníčkem jsou ovšem hory. Do hor začal jezdit ve svých čtrnácti letech a s partou kamarádů projel všechna pohoří naší vlasti, kam tenkrát patřilo i Slovensko. V létě v zimě, za každého počasí. Časem začal dojmy z těchto toulek zaznamenávat i na fotografický materiál a lovit zajímavé záběry.

Po pádu železné opony začal navštěvovat i jiná evropská pohoří, především Alpy, Pyreneje a Dolomity. Nejraději ale jezdí stále do hor v Čechách, na Moravě i ve Slezsku.

Dvě pohoří však u něj mají prim. Jsou to Rychlebské hory, kde má jeho trampská osada Modřín svou „chajdu“ a kde rád tráví svůj volný čas v kruhu kamarádů nebo rodiny. A pak jsou tady Jizerky! Mlžné pohoří na severu země. Modré křivky jejich hřebenů se táhnou do dálek od Liberce a lákají toulavé duše k objevům. A právě z těchto půvabně drsných hor jsou tyto fotografie. Ať se Vám líbí!

Vernisáž se uskuteční 21. 8. 2017.