Navigace

Nymphes (25. 9. – 26. 10. 2017)

8/9 2017

Výstava uměleckých fotografií, na kterých spolupracovala profesionální vizážistka Eva Legutová s fotografem Petrem Hlubkem.

Nymphes (25. 9. – 26. 10. 2017)

Eva Legutová

Profesionální vizážistka žije v Ostravě-Plesné, kde má svůj Make-up & cosmetic atelier. Kosmetice se věnuje od roku 1983, kdy absolvovala studium na střední odborné škole ve Vizovicích.

Za svou dosavadní kariéru získala řadu titulů v různých soutěžích. Je například mistryní České republiky v make-upu z roku 2009, kdy tématem mistrovství byl svět Moulin Rouge. Soutěžící měli za úkol vizážistickými štětci ztvárnit život v barech – onen pestrobarevný svět, o kterém se vždy vědělo, ale nikdy příliš nemluvilo.

Na prvních místech se umístila i v dalších prestižních soutěžích, jako byly např. Czech make-up Master Class Brno (rok 2009), Fotomake-up ČR (2008) nebo Creative Image Team (2008, 2009).

Občas „nahlédne“ i do světa módy, v minulosti například spolupracovala s módní návrhářkou Ladou Vyvialovou.

Tím, že Eva Legutová používá make-up jako umělecký nástroj a nechává svá díla zachycovat prostřednictvím fotografie, vdechla své profesi uměleckou a kreativní duši. Jak sama říká, make-up ji baví, kosmetika živí. Při líčení svých zákaznic se snaží vystihnout jejich osobnost. Pro účely přehlídek a fotografování si ráda hraje s realitou a se svou fantazií a kreativitou proměňuje skutečnost v malý – někdy bláznivý, jindy vášnivý nebo tajemný – sen.

Petr Hlubek

Profesionální fotograf a patriot pochází z Hlučína, kde rovněž má svůj ateliér.

Jeho záliba ve fotografování sahá do dětství, kdy ho rodiče přihlásili do fotografického kroužku. Tam sbíral první zkušenosti a seznamoval se s fotografickými technikami. Postupem času vyzkoušel různé žánry, od dokumentární po výtvarnou fotografii.

Zájem veřejnosti o jeho tvorbu ho dovedl k rozhodnutí vybudovat vlastní ateliér. Stalo se tak v roce 2007 a od té doby se své zálibě věnuje profesionálně. V současnosti je vyhledávaným fotografem kulturních a společenských akcí.

Společná práce

Ke spojení uměleckého tandemu Eva a Petr došlo už před mnoha lety. Petr Hlubek totiž vždy dokáže zachytit čočkou fotoaparátu podobu a výraz modelů přesně tak, aby byla naplněna představa Evy Legutové.

Nymphes, které představují v porubské Galerii na schodech, je po výstavě s názvem Mrtvá nevěsta jejich druhým společným projektem.

Vernisáž se uskuteční 25. 9. 2017 v 17 hodin v obřadní síni porubské radnice.