Navigace

Prolomení (30. 10. – 30. 11. 2017)

18/10 2017

Výstava maleb a kreseb klientů společnosti MENS SANA

Prolomení (30. 10. – 30. 11. 2017)

Jako „výstavu těch, které bolí duše“ popisuje výtvarné práce klientů a přátel neziskové organizace MENS SANA její ředitelka Jaroslava Saidlová. „V malbách a kresbách se zrcadlí pocity lidí s duševním onemocněním. Pro snazší pochopení vnitřních pochodů lidí s duševním onemocněním doprovází vystavená díla také texty a básně našich klientů. Obrazem a slovem je tak možné nahlédnout do neznámých hlubin lidské psychiky,“ říká Jaroslava Saidlová.

 

 


MENS SANA, z. ú.

MENS SANA, z. ú., oslavila 16. září 2017 už 21 let působení v oblasti péče o duševní zdraví. V roce 2016 jsme se umístili na třetím místě celorepublikové soutěže Neziskovka roku a v letošním roce jsme získali dosud nejvyšší ocenění – Cenu hejtmana kraje za společenskou odpovědnost.

Lidem se zkušeností s duševním onemocněním, a od roku 2011 také lidem s traumatickým poškozením mozku, nabízíme sociální služby, vzdělávací, terapeutické, volnočasové a klubové programy. Nabízíme také možnost pracovní rehabilitace, přípravy na práci a v rámci společenské zodpovědnosti zaměstnáváme na hlavní pracovní poměr 21 lidí se zdravotním postižením a zdravotním znevýhodněním.

Naše organizace rovněž bojuje proti společenským předsudkům vůči lidem s duševním onemocněním a od doby svého vzniku se zapojujeme do celorepublikových kampaní na podporu duševního zdraví. Od roku 2014 pořádáme festival CRAZY FEST na porubském zámku. V roce 2015 jsme slavnostně otevřeli první Centrum trénování paměti s poskytovanými komplexními službami v Moravskoslezském kraji.

Námi poskytované sociální služby a ostatní programy pravidelně navštěvuje ročně více než 300 lidí z Moravskoslezského kraje.

Ing. Jaroslava Saidlová
ředitelka MENS SANA, z. ú.