30.8.2007 – Úspěšné házenkářky navštívily porubskou radnici

Starší žákyně a mladší dorostenky házenkářského oddílu TJ Sokol Poruba získaly druhé místo na Mistrovství republiky v Polance a čtvrté místo na Mistrovství republiky ve Zlíně.

Starosta Poruba Miroslav Novák se starostou TJ Sokol Poruba Antonínem Balnarem a jeho svěřenkyněmiHázenkářky navštívily se starostou TJ Sokol Poruba Antonínem Balnarem porubskou radnici, kde jim ke skvělému umístění pogratuloval starosta Miroslav Novák. „Děvčata letošním umístěním navázala na úspěchy čtyř minulých ročníků. Všechny trofeje máme vystavené v Sokolovně a věříme, že k nim přibudou ještě další,“ řekl Antonín Balnar.
Házená má v TJ Sokol Poruba 35letou tradici. V současné době jako jediná jednota v kraji zajišťuje komplexní házenou, která je určena všem věkovým kategoriím od dětí po ženy. O tom, že sportovní ocenění rozhodně nejsou zadarmo, svědčí slova reprezentantky Michaely Ficové, dorostenky porubského Sokola: „Přes prázdniny absolvujeme denně dvoufázový trénink. Ve školním roce trénujeme čtyřikrát týdně a o víkendech máme zápas,“ upřesnila Michaela.
Házenkářky na radnici slíbily, že se budou snažit, aby v příštím roce opět zabodovaly. „Doufám, že mladí talentovaní sportovci nebudou v budoucnu odcházet z Ostravy, ale zůstanou nadále v TJ Sokol Poruba,“ konstatoval starosta Miroslav Novák.
Antonín Balnar po besedě pozval své svěřenkyně na slavnostní oběd. „Sportovní menu“ zahrnovalo stejk, hranolky a tatarskou omáčku.