6.11.2007 – Rozšířené parkoviště nabídne další stání

Na ulici J. A. Komenského v Porubě přibude 21 parkovacích míst. Rekonstrukcí současného parkoviště se rozšíří původních 30 parkovacích míst na 51 stání. Akce za zhruba 2,4 milionu korun by měla být ukončena koncem listopadu.

parkoviště„Na ulici J. A. Komenského v I. porubském obvodu proběhla v rámci projektu rekonstrukce veřejného osvětlení. V současné době probíhají výkopové práce, na které bude navazovat dláždění parkovací plochy zámkovou dlažbou,“ sdělil Marek Melichárek z oddělení dopravy porubské radnice. „Podél silnice budou z obou stran umístěna parkovací místa pro příčné stání, tři místa budou vyhrazena pro invalidy,“ doplnil Melichárek. Součástí rekonstrukce je i vybudování nových chodníků.
V Porubě bylo od roku 2003 do současnosti zrekonstruováno a vybudováno 2043 parkovacích stání pro automobily. Porubská radnice připravila pro občany obvodu anketu, ve které se mohou vyjádřit k řešení parkovacího systému v Porubě. Výsledky ankety budou zakomponovány do projektu regulace parkování v obvodu.