25.3.2009 – Radnice ocenila mladého boxera

Porubská radnice včera ocenila žáka základní školy na Dětské ulici Ondřeje Schildera. Ten v polovině března vybojoval titul vicemistra České republiky kadetů v boxu. K tomuto úspěchu mu včera pogratuloval a předal odměnu místostarosta Poruby Jan Dekický.

25.3.2009 – Radnice ocenila mladého boxera

Místostarosta Jan Dekický předává odměnu Ondrovi Schilderovi za úspěšnou reprezentaci Poruby.

 

„Ondra byl na tomto mistrovství jediným medailistou pocházejícím z Ostravy. Nás pochopitelně těší, že je právě z Poruby, kde žije, trénuje a chodí do školy,“ uvedl místostarosta Poruby Jan Dekický s tím, že porubská radnice podpořila Ondrův domovský klub nejen poskytnutím prostor k trénování, ale i finanční dotací.

Sportovce, který v dubnu oslaví šestnácté narozeniny, vyslal na mistrovství republiky oddíl Boxing Club Poruba, kde Ondřej trénuje od konce loňského roku. I přes velmi krátkou dobu, po kterou se boxu věnuje, se žák deváté třídy na mistrovství republiky neztratil. V nižší váhové kategorii postoupil přes olympijskou naději Soufrančuka a v semifinále vybodoval Bradače. Nad jeho síly byl až Mozga, se kterým porubský závodník prohrál 8:9 na body. Z mistrovství si tak přivezl stříbrnou medaili. „Ondra patří k výjimečným talentům. Má silnou vůli, touhu po vítězství a chuť bojovat. Určitě má šanci dostat se v budoucnu na olympijské hry,“ uvedl Schilderův trenér Miroslav Toráč.