01/2009

23.1.2009 – Starosta přivítal první letošní dítě Poruby

Starosta městského obvodu Poruba Lumír Palyza přivítal prvního letošního občánka Poruby Jiřího Biolka, který je zároveň prvním narozeným dítětem města Ostravy v roce 2009.

20.1.2009 – Budovy úřadu hlídá městská policie

Výpady agresivních klientů vůči pracovníkům porubského úřadu se v posledních měsících přiostřily natolik, že všechny budovy úřadu přístupné veřejnosti začala od ledna hlídat městská policie.

14.1.2009 – K zápisům míří v Porubě přes sedm set dětí

Až sedm set padesát předškoláků přijde letos v Ostravě-Porubě k zápisům do prvních tříd. Do lavic však na začátku září usedne zhruba o sto prvňáčků méně. Pro každé deváté dítě si totiž rodiče prosadí odklad docházky.

13.1.2009 – Se zvířecími nalezenci musejí lidé na úřad

Opuštěné štěně křížence zachránila mladá rodina z Ostravy-Poruby. Jen několik týdnů starou fenku našla paní Lucie odloženou v restauraci, kde pracuje. Ke zvířeti se nikdo nehlásil, proto jej v doprovodu partnera a malé dcerky odnesla na porubský úřad. Tam ročně nachází dočasné útočiště zhruba desítka zvířecích nalezenců.

9.1.2009 – Hřiště nepřetržitě sledují strážníci

Devět nových kamer hlídá dětská hřiště a skate-park v Ostravě-Porubě. Zástupci obvodu věří, že monitorovací systém zabrání řádění vandalů, kteří areály ničí. Jen loni výtržníci zdevastovali vybavení za statisíce korun. Dva nově zrekonstruované multifunkční areály dokonce poškodili ještě před jejich otevřením.