05/2009

29.5.2009 – Obvod bude mít další multifunkční hřiště
18 3 2014

29.5.2009 – Obvod bude mít další multifunkční hřiště

V Porubě vyroste do konce tohoto léta moderní sportovní areál u základní školy na Ukrajinské ulici.

28.5.2009 – Lidé ztrácejí věci za tisíce korun, přesto po nich nepátrají

Klíče od auta, autorádio, zánovní mobilní telefony a další cenné věci čekají na své majitele v úschovně porubské radnice. Nalezených věcí, které poctiví lidé přinesou odevzdat na úřad, rapidně přibývá. Mnohdy jde o předměty, jejichž pořizovací cena je i několik tisíc korun. Jejich majitelé se přesto neozývají.

26.5.2009 – Zloději kradou kov i zeleň

Poklopy kanálů, odpadkové koše, ale i keře a stromky se stávají cílem zlodějů v městském obvodu Poruba. Mezi nejzávažnější patří krádeže, kvůli nimž jsou Porubané ohroženi na zdraví.

22.5.2009 – Na Hlavní třídě se bude skákat do výšky pěti metrů

Porubané mají v úterý 26. května ojedinělou příležitost sledovat vzpěračskou a skokanskou exhibici přímo na ulici. Napínavé klání nejlepších českých sportovců situovali organizátoři do atraktivní lokality na Hlavní třídě. Podobnou akci Poruba ve své historii ještě nezažila.

21.5.2009 – Vědecký tým prověřuje existenci tajné chodby
18 3 2014

21.5.2009 – Vědecký tým prověřuje existenci tajné chodby

Geofyzikální průzkum, který má potvrdit či vyvrátit existenci tajné chodby, provádí v porubském zámeckém parku skupina odborníků z Vysoké školy báňské–Technické univerzity Ostrava vedená profesorem Petrem Bujokem. Záštitu nad průzkumem převzal děkan Hornicko-geologické fakulty Vladimír Slivka a podporuje jej i porubská radnice.

13.5.2009 – Poruba slavnostně otevřela nový dům s pečovatelskou službou
18 3 2014

13.5.2009 – Poruba slavnostně otevřela nový dům s pečovatelskou službou

Náměstek primátora statutárního města Ostravy Zdeněk Trejbal, starosta městského obvodu Poruba Lumír Palyza a ředitel společnosti Bytostav Poruba Pavel Ševčík dnes otevřeli slavnostním přestřižením pásky nový dům s pečovatelskou službou na Průběžné ulici v Ostravě-Porubě. Jeho výstavba trvala dva a půl roku a vyžádala si téměř 230 milionů korun. První senioři se do areálu, který má podobu satelitního městečka, začnou stěhovat na začátku června.

12.5.2009 – Poruba si posvítí na pejskaře, řidiče i letní zahrádky

Porubská radnice chystá ve spolupráci s městskou policí přísnější kontroly majitelů psů, špatně parkujících řidičů i provozovatelů zahradních restaurací. Blížící se letní sezóna totiž každoročně přináší problémy s rušením nočního klidu, znečišťováním veřejného prostranství a ničením zeleně.