08/2009

28.8.2009 – Poruba zavádí veřejnou službu

Až čtyřicet lidí vypomůže každý měsíc při udržování pořádku v ulicích Poruby. Městský obvod zavádí od úterý 1. září institut veřejné služby. Ta je určena dlouhodobě nezaměstnaným, kteří pobírají dávky pomoci v hmotné nouzi. Tito lidé budou v obvodu provádět převážně pomocné práce.

13.8.2009 – Obvod podpořil pobytové tábory pro děti

Téměř pět set dětí prožívá letní prázdniny na táboře v přírodě také díky městskému obvodu Poruba. Ten letos přispěl na zorganizování dětských pobytů šedesáti tisíci korunami. Pořadatelé peníze využívají k zajištění dopravy, sportovního vybavení, odměn do soutěží či vstupného na různé atrakce.

10.8.2009 – První porubský obvod mění svůj vzhled
18 3 2014

10.8.2009 – První porubský obvod mění svůj vzhled

Další z porubských ulic vystavěných v padesátých letech minulého století prošla proměnou. Komplexní rekonstrukce Urxovy ulice trvala od letošního dubna do konce července a vyžádala si investici téměř sedm milionů korun. Obyvatelům přinesla vyšší komfort bydlení v podobě nových chodníků, silnice a moderního veřejného osvětlení.

10.8.2009 – Poruba při zvyšování nájemného zvýhodní všechny řádné nájemníky

Rada městského obvodu Poruba rozhodla o navýšení regulovaného nájemného v obecních bytech z 34,60 na 50 korun za metr čtvereční, tedy o 15,40 korun. Obvod zároveň umožní nájemníkům požádat na rok 2010 o padesátiprocentní slevu z tohoto navýšení. Musí ale splnit podmínku, že v posledních dvou letech opakovaně nedlužili za úhradu nájemného.

4.8.2009 – Poruba rozšiřuje kapacitu mateřských škol

Novou třídu pro 25 dětí právě dokončuje městský obvod Poruba v jedné ze svých mateřských škol. Díky navýšení kapacity porubských mateřinek se letos podařilo uspokojit všechny žádosti pracujících rodičů o umístění dětí do předškolního zařízení.