23.5.2007 – Areál Nad Porubkou je k dispozici „bruslařům“

Milovníci jízdy na kolečkových bruslích mohou v porubském obvodu využívat nejen cyklostezky, měřící přes jedenáct kilometrů, ale nově také 635 metrů komunikace Areálu Nad Porubkou na vlastní nebezpečí.

„Komunikace areálu lehkého průmyslu je očištěna a připravena pro aktivitu jízdy na in-line bruslích. Sedmimetrová šířka komunikace umožňuje obousměrný provoz,“ sdělil porubský místostarosta Petr Mihálik.
„Bruslaři“ mohou prostor bývalého brownfieldu využívat až do zahájení stavebních prací v areálu. Konkrétní termín bude s předstihem uveřejněn na webových stránkách www.moporuba.cz a v časopise pro občany městského obvodu Poruba PRIO.
Porubský obvod v současné době neplánuje budování samostatných tras pro uživatele in-line kolečkových bruslí, ale může doporučit využívání cyklostezek podél ulice Průbežné a Martinovské, které jsou společné i pro chodce. Podél jednotlivých cyklistických stezek jsou umístěné mapy městského obvodu s vyznačením všech stávajících tras. Jízdu na kolečkových bruslích je možno provozovat také na víceúčelových hřištích v základních školách na ul. Sekaniny a K. Pokorného.
In-line bruslaři mohou používat jízdní pruh pro cyklisty, stezky pro cyklisty a stezky pro chodce, ale nesmí cyklisty ani chodce ohrozit.