3.5.2007 – Poruba chce rekonstruovat sedm hřišť

Porubský obvod se v letošním roce pokusil získat dotace ve výši 32 milionů korun z dotačních titulů Ministerstva financí ČR a Nadace ČEZ na rekonstrukci sedmi porubských hřišť. Zatím se obvodu podařilo získat grant z Nadace ČEZ ve výši 2 milionů korun na rekonstrukci Oranžových multifunkčních hřišť (ZŠ K. Pokorného 1382 a ZŠ. A. Hrdličky). Zbytek – přes osm milionů korun – na tato dvě hřiště doplatí obvod z vlastních zdrojů.

Poruba nezískala dotace na rekonstrukci hřišť na ulici Budovatelské a ve dvorní části Hlavní třídy ve výši 4 milionů korun. Obvod se pokusí znovu získat dotace na základě výzev, které budou vyhlášeny v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Moravskoslezsko. Výzvy v rámci tohoto programu se pravděpodobně rozběhnou od poloviny letošního roku, přesný termín zatím není určen.
Porubskému obvodu také nebyl poskytnut grant ve výši dvou milionů korun na rekonstrukci hřiště na ulici Bulharská. O získání grantu se obvod pokusí znovu v příštím roce.
O tom, zda Poruba získá zbývající dotace na multifunkční hřiště u ZŠ Porubské a Ukrajinské ve výši zhruba 23 milionů korun, by mělo být rozhodnuto koncem května.
Plánovaná multifunkčí hřiště by měla poskytnout prostor pro různé míčové hry (házenou, tenis, nohejbal, fotbal, streetbal), doplní je také prvky pro atletiku - doskočiště s rozběhem pro skok do dálky a vrhačský kruh.
V loňském roce porubská radnice nechala zrekonstruovat pět multifunkčních hřišť za 16 600 000 korun.