10.12.2007 – Porubské ankety o parkování se zúčastnilo 1 166 občanů

Hlasování porubských občanů v anketě, která se zabývá zlepšením parkovacího systému v Porubě, bylo ukončeno. Anketa byla vyhlášena 6. listopadu a uzavřena 7. prosince.

Do hlasovacích schránek vhodilo vyplněný anketní lístek 525 občanů, v elektronické anketě hlasovalo 606 občanů a na adresu redakce PRIO bylo doručeno celkem 35 podnětů.
„Chceme v Porubě vytvořit parkovací systém, který by občanům vyhovoval co nejvíc. Proto jsme se formou ankety zeptali na jejich názory,“ uvedl porubský starosta Miroslav Novák.
„Výsledky ankety budou sloužit jako podklady pro zpracování projektu regulace parkování automobilové dopravy v Porubě,“ sdělil místostarosta Petr Mihálik. „Vyhodnocení ankety provede odborná firma, výsledky by měly být známy zhruba do dvou měsíců,“ dodal Mihálik.
Anketní lístky byly zveřejněny v listopadovém čísle měsíčníku pro porubské občany PRIO, občané je také mohli získat na hlasovacích místech u označených schránek (informační centrum Cestovní agentury Poslední šance, v Centrech volného času, v Kulturním centru a Centru sociálních služeb Poruba, na vrátnicích porubských základních a mateřských škol a v budovách porubského úřadu). Zájemci mohli také hlasovat elektronicky na webových stránkách porubského obvodu a své připomínky a podněty zasílat na elektronickou adresu redakce časopisu PRIO. Výsledky ankety budou uveřejněny v časopisu PRIO i na webových stránkách MOb Poruba.