30.4.2009 – Šedesát seniorů zápolilo v pěti sportovních disciplínách

Šest desítek porubských penzistů se letos zapojilo do Sportovních dnů pro seniory, které už popáté pořádala porubská radnice. Nejstaršímu účastníkovi je už pětaosmdesát let, přesto vybojoval druhé místo v šachové soutěži.
30.4.2009 – Šedesát seniorů zápolilo v pěti sportovních disciplínách

Účastníci exhibičního utkání v tenise: zleva Jaroslav Horáb, Lumír Palyza, Jan Dekický a Alexander Groh.

 

Sportovní dny pro seniory odstartovaly v pondělí 27. dubna plaveckou soutěží a vyvrcholily o dva dny později turnajem v bowlingu a odpoledním slavnostním vyhlášením výsledků. Během tří dnů sportovci změřili své síly také v ping-pongu, tenise a hře v šachy.

Letošní pátý ročník Sportovní dnů pro seniory oživilo napínavé exhibiční utkání v tenise, do nějž za vedení radnice nastoupili starosta Lumír Palyza a místostarosta Jan Dekický, seniory reprezentovali Jaroslav Horab a Alexander Groh. Penzisté dokázali smazat sedmdesátiletý věkový rozdíl mezi svými protivníky a ve čtyřhře hrané na dva vítězné sety zvítězili 6:3 a 7:5.

Nejúspěšnější účastníci letošních Sportovních dnů pro seniory mohou být nominováni do soutěžního týmu, který reprezentuje porubský obvod na mezinárodní Seniorolympiádě. Ta se pořádá každým rokem k v jiné zemi – Maďarsku, Chorvatsku, Slovensku nebo České republice. Letos by sportovci měli změřit své síly začátkem července v chorvatském Osijeku.

Tabulka vítězů

Disciplína Muži Ženy
plavání Jaroslav Boháč Věra Pokorná
stolní tenis Miroslav Sargánek       Silvia Spěváčková
šachy Rudolf Kaminský Jana Fousková
tenis Jaroslav Horáb Milada Valchařová
bowling Jaroslav Vítek Irena Šafářová